Trimbehandeling

Honden trimmen is een verzamel naam van verschillende trim technieken. Onder het trimmen verstaan wij: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, wassen, kammen, en/ of borstelen. verder maken we de orenschoon, knippen we de nagels, verzorgen we de voeten en verwijderen we eventuele teken, controleren we het gebit en anaalklieren.

Wassen:

We maken gebruik van hoog kwaliteit waardige shampoos, en eventueel conditioner. Ook maken we gebruik van een douchekop met massage straal, zodat de huid gestimuleerd wordt op een goede doorbloeding.           

Het drogen doen we eerst met een water blazer, hierbij wordt met een krachtige luchtdruk het water en eventuele losse haren uit de vacht geblazen. Daarna gaan we uw hond met een hand föhn en al borstelend verder drogen.

U kunt ook een afspraak maken om uw hond alleen te laten wassen en föhnen. Ook kortharige honden knappen hier erg van op in de rui periode.

Ontklitten:

Ontklitten is arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel uw hond als voor de trimster. De klitten worden verwijderd door middel van borstelen en kammen, hiervoor reken ik € 7,50 per kwartier. Maar in sommige gevallen is het beter voor het welzijn van uw hond om hem te laten scheren. Vindt u het borstelen moeilijk, vraag dan naar de mogelijkheden.

Knippen:

Dat is de vacht inkorten met een schaar. Dit is vaak bij honden met krul haar, zoals: Poedel doodle en andere rassen met kroes/ krulvachten.

Effileren:

*Inkorten: deze techniek wordt gebruikt bij Maltezers en Shihtzu`s.

*Uitdunnen: op een natuurlijk manier uitdunnen of inkorten van beharing zoals: Golden retriever, Spaniels en Setters.

Scheren:

Dat is met een tondeuse het haar inkorten. Het hoeft per definitie niet altijd kaal te zijn. We werken met verschillende lengtes: 1,5mm, 3mm, 5mm, 7mm 9mm, 13mm, 16mm, 19mm en 24mm.

Plukken:

Plukken gebeurd grotendeels met de hand, hierbij wordt de bovenste dode haren met de hand uit de haarzakjes verwijderd. Dit moet om nieuwe haren de kans te geven om te laten groeien, als de hond goed plukrijp is zal dit geen pijn doen. Wanneer dit niet gebeurd zal de hond last kunnen krijgen van jeuk en zal hij de huid kapot bijten of krabben.

Strippen of stripvacht:

Dit is een bepaalde pluk techniek waarbij de hond altijd een ruwharig uiterlijk zal houden. Maar dit moet echt elke 3 maanden herhaald worden. Pluk striphonden zijn ruwharige teckels Cairns terriër, Westy en meerdere ruwharige vachten.

Ontwollen:

Keesachtigen, Goldenterriever en honden met vergelijkbare vachtsoorten kunnen we in de ruiperiode ontwollen. Dit is ongeveer 2 tot 4x per jaar, waarbij we met verschillende materialen zoveel mogelijk dode onderharen verwijderen. Helemaal verhaar vrij zal niet lukken, maar het scheelt aanzienlijk van het rondslingerende haar in huis.

Wilt u eens wat anders wat dacht u van Asian Grooming!!